Невяна Владинова - патрон на International Dance Open 2022 (Снимки)

Спорт

22-11-2022, 10:23

Снимка:

БФХГ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В състезанието участваха над 1000 деца от танцови клубове от България, Украйна, Румъния, Хърватия, Молдова, Турция и Унгария

Тя е символ на упоритостта на шампиона, на смелостта, на младостта и на всеотдайността във всичко, което прави. Неведнъж ни е карала всички нас да се гордеем с постиженията ѝ и немалко пъти Българският химн е звучал в нейна чест. Голям шампион и звезда от световен мащаб, носител на медали от множество международни първенства, финалист на Олимпийските игри в Рио през 2016 година, а в момента е вицепрезидент на Българска федерация по художествена гимнастика - Невяна Владинова - стана патрон на международното танцово състезание International Dance Open 2022, което се проведе този уикенд (19- 20 ноември) в Overgaz Arena Hall.

Вицепрезидентът на БФХГ награди трите танцови клуба с най-добри постижения по време на двудневното състезание, както и поднесе специалния приз в нейно име - ПРИЗ НЕВЯНА ВЛАДИНОВА, за най- впечатляващо и отличаващо се представяне.

В състезанието участваха над 1000 деца от танцови клубове от България, Украйна, Румъния, Хърватия, Молдова, Турция и Унгария, които премериха сили на сцената в различни стилове: класически балет, модерен танц, джаз, лирикъл, контемпорари, мюзикъл, шоу денс и др. Оценява ги звездно жури с едни от най-изтъкнатите хореографи и танцови специалисти у нас.

Това е второ издание на International Dance Open у нас. Първото беше през април 2022 г., а сега представителят на конкурса за България Николина Въкова, е подготвила още по-бляскаво и пищно събитие, на което всички танцьори от 3 до 25 годишна възраст се потопиха в предколедната атмосфера и магията на танца.

"Благодарение на гимнастиката имах възможност да се докосна до танците и разбрах, че всичко в живота, както и самият той е един танц, и когато го овладееш, изпитваш удоволствие. Пожелавам ви всички да изпитвате удоволствие от този танц! Изключително съм впечатлена от цялата внушителна организация, поздравления за невероятната атмосфера, която сте създали", завърши Невяна Владинова, която се обърна към деца и организатори с това, че всичко е възможно и достижимо, когато има положени усилия и постоянство.