Вълнуващи есенни дни в детските градини на община Гулянци

Животът

23-11-2022, 06:50

Снимка:

Община Гулянци

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

С весели тържества и пъстри инициативи бяха наситени дните на октомври и ноември в детските градини на общината.

На 21 ноември ДГ „Незабравка“ гр. Гулянци отпразнува 43 – ти рожден ден, посрещна есента и отбеляза Денят на християнското семейство.

В тържеството се изявиха децата от всички групи. Сред красивите декори те пяха танцуваха и рецитираха. С особено вълнение малчуганите  посрещнаха своите гостенки Есента и Г-жа Торта. На финал всички заедно духнаха свещичките и си пожелаха още много щастливи и безгрижни дни в любимата детска градина. Колективът получи поздравителен адрес от кмета на общината Лъчезар Яков и подарък – книжки, пъзели и топки за всички групи.

На 21 ноември децата от ДГ "Щастливо детство" село Брест откриха Областната седмица на четенето и посрещнаха скъп гост - Венета Йочева, писател, общественик и дългогодишен директор на детското заведение. Освен с четене на любими приказки, децата запълниха дните в любимата си детска градина и с дейности по вътрешен проект "СРЪЧКОВЧЕТА". В своето ателие те изработваха изделия от нетрадиционни материали, майсториха билкови сиропи и бонбони. В Седмицата по предприемачество колективът гостува в базата на местен земеделски производител. Децата отбелязаха и Деня на толерантността с изработката на тематично табло с послания и шествие в центъра на село Брест.

Седмицата на четенето в ДГ „Детска радост“ с. Милковица откриха с куклен театър и посрещнаха Ралица Бебева от НЧ "Иван Вазов 1928", която подари книжки на децата и им прочете приказката "Случка в гората" от Елин Пелин.В деня на Св. Архангел Михаил децата от ДГ "Детска радост" посетиха църквата в селото и присъстваха на празничната литургия. Колективът на детската градина използва хубавите есенни дни и за екскурзия до античното римско селище Улпия Ескус. Децата с интерес слушаха разказа на Марияна Станева от РИМ – Плевен за живота на древните римляни и с вълнение стъпиха на стъпалото, където е стъпил Константин Велики на 05.07.328 година.

Детска градина „Първи юни“ с. Гиген ангажира децата с дейности на открито в топлите слънчеви дни. Малки и големи организираха дружно почистване на двора на детското заведение и отбелязаха настъпването на есента със забавления във златни купчини листа, тематична украса и творческа работилница. По проект "Ние растем здрави и силни" децата спортуваха и се запознаха с основните правила в игрите. На 21 ноември колективът отбеляза Деня на християнското семейство в задушевна атмосфера с песни и стихчета и с изработването на табло и рисунки.

За децата от ДГ „Здравец“ с. Шияково есенните месеци преминаха под знака на пътешествията и интересните гостувания. По проект „Обичам родния си край“ те, заедно с връстниците си от ДГ „Незабравка“ посетиха град Плевен, където разгледаха Панорамата, парк Кайлъка и се срещнаха с кака Ани в детския отдел на библиотеката в Читалище „Съгласие 1865“. Малките пътешественици проведоха екскурзия и до град Никопол, където посетиха забележителностите, а на пристанището се качиха на луксозен круизен каораб.

Във всички детски градини се проведоха открити уроци по безопасност на движението със специалното гостуване на служители на МВР.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен