Спартак иска обяснение от БФС за наложеното сурово наказание

Спорт

23-11-2022, 09:15

Снимка:

ОФК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От плевенския клуб задействаха процедурата по обжалване

Oт ръководството на Спартак задействаха процедурата по обжалване на наложените наказания по повод инцидента по време на мача с Локомотив от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Както вече писахме, от ДК към БФС отсъдиха глоба в размер на 4250 лв и три мача лишаване от домакинство.

Още снощи от клуба са депозирали писмо до дисциплинарната комисия, сектретаря на централата Николета Вълкова и изпълнителния директор Борислав Попов.

Ето какво пише в него:

Уважаеми г-це Вълкова и г-н Попов, ОФК „Спартак“ гр. Плевен е пълноправен член на БФС и като такъв, има право да упражнява всички членски права по чл. 24 от Устава на БФС като правото да иска и да получава преписи от решенията на органите на БФС, какъвто е ДК на БФС съгласно чл. 72 от Устава на БФС. Днес получихме имейл от БФС Електронно Първенство за наложени санкции на ОФК „Спартак“ гр. Плевен от Дисциплинарната комисия на БФС на заседание № 46 от 21.11.2022 г.

В тази връзка настояваме да получим:

1. препис от решението с мотивите за него, подписано от председателстващия ДК на БФС (каквото е изискването на АПК, който БФС е длъжен да прилага субсидиарно при отсъствието на собствени административнопроцесуални правила съгласно практиката на ВАС), от което да е видно кои членове на ДК на БФС са взели въпросното решение (предвид изискването за кворум по чл. 72, ал. 2 от Устава на БФС), кои доказателства са били представени от служебните и длъжностните лица и са били обсъдени от ДК на БФС и как се е стигнало до въпросното решение;

2. препис от цялата преписка по дисциплинарното производство срещу ОФК „Спартак“ гр. Плевен (включително, но не само, докладите на служебните и длъжностните лица), която е послужила за налагането на наказания на основание чл. 37, ал. 1 от Дисциплинарния правилник.

Моля да имате предвид, че възнамеряваме да упражним правото ни на обжалване пред Апелативната комисия и затова настояваме да получим поисканите документи в най-кратък срок. Затова очакваме пълно съдействие от БФС при упражняването на членските ни права както БФС съдейства на ПФК Локомотив Пловдив и ПФК Левски при сходни обстоятелства по-рано този сезон. Вярваме, че БФС ще спази принципа на равнопоставеност на членовете, уговорен в чл. 22 от Устава на БФС.

Гр. Плевен, 22.11.2022 г.