Арестуваха шофьор с 3,30 промила алкохол в Плевен

Крими

23-11-2022, 12:16

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Районен съд - Плевен взе постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“

По искане на Районна прокуратура-Плевен Районен съд - Плевен взе постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на В.Г., на 35  години.

По бързото наказателно производство В.Г. е привлечен като обвиняем за това, че на 18.11.2022 г. в гр. Плевен управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда, а именно 3,30 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест 7510“, след като вече е осъждан за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда– престъпление по чл. 343б ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

За него законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до пет години и глоба в размер от петстотин до хиляда и петстотин лева.

Районен съд–Плевен е приел доводите на Районна  прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на В.Г. и тъй като е на лице опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, което ще затрудни разследването, е постановил спрямо него една от най–тежката мярка за неотклонение, а именно „домашен арест“.

Определението на съда подлежи на обжалване.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен