36-годишен мъж е осъден на 15 години затвор за опит за убийство и хулиганство

Крими

23-11-2022, 12:24

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Нанесъл побой над двама и пробол жена с нож

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен е осъден 36-годишният М.Л., за две престъпления осъществени при опасен рецидив, а именно: за опит за умишлено убийство - престъпление по чл. 116, ал. 12, във вр. с чл. 115, вр. чл. 29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ ,вр. чл. 18  ал.1 от Наказателния кодекс и за това, че в условията на продължавано престъпление е извършил хулигански действия, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл. 325, ал.5, във вр. ал.2, вр. ал.1, вр. чл. 26, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ ,вр. чл. 18  ал.1 от Наказателния кодекс.

От събраните доказателства по делото е установено, че извършителят М.Л. и пострадалата жена Н.Л. живеели на семейни начала в с. Крушовене. Вечерта на 08.11.2019  година те имали гости. М.Л. употребил алкохол. В късните часове на деня се качил в лек автомобил заедно с пострадалата и започнал до го управлява с много висока скорост в населеното място, като правел рискови и опасни маневри. Пострадалата се уплашила от поведението на М.Л. и успяла да отвори вратата на автомобила, скочила в движение и избягала. М.Л. я търсил по улиците, където срещнал пострадалия П.М., на когото нанесъл безпричинен побой. Връщайки се в дома си обвиняемият видял, че гостите са още там, както и пострадалата. Възникнал скандал и М.Л. започнал да нанася силни удари на Н.Л. Присъстващият В.Н. се опитал да го спре, но деецът нанесъл и на него побой. Извършителят взел нож и пробол с него пострадалата Н.Л. Той направил втори опит да прободе жената, но бил възпрян от присъстващите гости.

Окръжен съд-Плевен признал М.Л. за виновен в извършването на престъпленията, за които е предаден на съд и наложил поотделно наказания за всяко едно от тях, след което определил едно общо наказание, а именно 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд.