Кметът и областният управител приветстваха участниците в национален турнир по шахмат

Мисия

25-11-2022, 18:08

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието се организира от Регионалната структура в Плевен на Съюза на слепите в България

Областният управител Иван Петков приветства 35-мата участници от всички области на страната в национален турнир по шахмат, организиран от Регионалната структура в Плевен на Съюза на слепите в България.

В продължение на 101 години, от далечната 1921 година Съюзът на слепите в България събира и сплотява хората със зрителни увреждания и този факт е достоен повод за уважение“, подчерта в обръщението си при откриването на турнира днес г-н Петков. 

Поздравление към организаторите и участниците направи и кметът на Плевен Георг Спартански.

Специално за 11-то по ред издание на шахматния турнир в Плевен пристигнаха председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев и председателят на контролния съвет към Съюза Недялко Димов.

"Регионалната организация на слепите обхваща областите Плевен и Враца и е една от най-добре работещите в страната“, подчерта председателят на регионалната структура инж. Павлин Ангелов и допълни, че към момента в нея членуват 867 души, обединени от 11  организации на територията на Област Плевен и 3 – в Област Враца.

Дни преди 3 декември, когато светът отбелязва Международния ден на хората с увреждания,  наред с работата на всяка една от 11-те общини от Област Плевен по различни проекти, Областна администрация също се отнася с грижа към хората в неравностойно положение. В тази връзка най-новата придобивка в сградата на Областна администрация е подходът към зала „Плевен“, която вече е с осигурена достъпна архитектурна среда. Припомняме, че е доставена и монтирана стълбищна платформа за хора с увреждания, осигуряваща достъп до залата, в която се провеждат публични събития от различен характер.

В навечерието на празника областният управител пожела на всички здраве и още дълги години организацията, в която членуват да ги сплотява и събира да са заедно.

Иван Петков пожела успех в шахматната надпревара на всички участници.

Състезанието се провежда днес и утре в конферентната зала на хотел „Балкан“ с финансовата подкрепа на Община Плевен.