Първата олимпиада "Играй добре" събра 20 отбора от 12 детски градини в Плевен

Животът

29-11-2022, 11:50

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Представянето на отборите беше оценявано от компетентно и независимо жури

Първата детска олимпиада "Играй добре" събра 20 отбора от 12 детски градини в град Плевен. Тя беше организирана и реализирана от екипа на Иновативна детска градина "Кокиче" - град Плевен с директор госпожа Милена Кожухарова и Robotikslab Akademi.

Представянето на отборите беше оценявано от компетентно и независимо жури.

В първия етап, на ниво "Детска градина", в четвърта възрастова група "Пчелици", бяха класирани с право на участие децата: Симеон Ангелов, Христина Христова и Християна Николова.

Във втория етап на тема: "Училище на моите мечти", децата конструираха с LEGO-конструктор и получиха максималния брой точки - 10, което ги класира за финалния етап на олимпиадата.

В третия етап към всеки отбор се присъедини ментор от Robotikslab Akademi. Задачата на финалистите беше да направят робот, като следват точно определени стъпки по предварително зададена схема.

На първо място беше класиран отборът на детска градина "Първи юни" - град Плевен, защото децата се справиха най - бързо със задачата и техният робот пръв "оживя". За своята креативност, въображение, мислене и работа в екип  децата получиха Купа "Играй добре" - Първа детска олимпиада, ленти и грамоти за участие във втория и третия етап.