Наградиха победителите от 11-ти национален турнир по шахмат за незрящи

Спорт

29-11-2022, 12:48

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В състезанието се включиха най-силните шахматисти от федерацията по спорт за хора със зрителни увреждания

В оспорвана двудневна надпревара приключи националният турнир по шахмат за незрящи, който се проведе в хотел „Балкан“.  В състезанието се включиха най-силните шахматисти от федерацията по спорт за хора със зрителни увреждания, каза председателят на Регионалната организация на слепите инж. Павлин Ангелов.

Първо място в отборното представяне грабна многократният призьор - отбор „Изгрев“, гр. Пловдив. Купата връчи кметът на Община Плевен Георг Спартански. Второто място отиде при отбора на домакините от Плевен. Купата връчи заместник областният управител на Област Плевен Александър Трайков. Варненският отбор „Успех“, воден от световния шампион Коста Ангелов, стана носител на купата за третото място. Отличието връчи председателят на Федерацията по шахмат Васил Антонов.

В турнира взеха участие общо седем отбора по системата всеки срещу всеки. На седмо място се класира отборът „Дунав 2013“, гр. Русе, на шесто – този на София, на пето – Шумен, четвърто – отборът на „Витоша“ – София.

На първо място в индивидуално класиране наградата взе Расим Назим. Второто място в индивидуалните отличия отиде при домакините от Плевен, а третото – при Милчо Кичуков от Пловдив. 

Председателят на Регионалната организация на слепите инж. Павлин Ангелов благодари на участниците за това, че се отзоваха и участваха в единайсетия по ред шахматен турнир за незрящи. Пожела на всички здраве и не скри радостта и вълнението си от високото присъствие на официалните гости.

„Успехът в спорта и в шахмата е свързан най-вече с това, че се срещат приятели, единомишленици и хора, които се уважават и почитат, подчерта председателят на Федерацията по шахмат Васил Антонов, който отправи призив към присъстващите до следващата среща.

 В бъдеще Регионалната организация на слепите да може разчита на подкрепа от държавата и на местно ниво от общината, си пожела председателят на регионалната организация на слепите.