„Приключенията на Пинокио” оживяват в Плевен

Плевен Лайф

29-11-2022, 12:40

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Входът е безплатен

Вечната история на италианския писател Карло Колоди „Приключенията на Пинокио”, която вече повече от столетие радва децата по целия свят, оживява в Плевен!

Най-новото детско представление на Драматичен театър – Ловеч ще зарадва малчуганите на 3 декември, събота, от 11,30 часа на ниво 1 в Панорама мол Плевен. Входът е безплатен!

Режисьор е Дарко Ковачовски, а в актьорския състав ще видим Анa-Мария Пламенова, Боряна Бабанова, Гьорги Трайков, Тодор Лазаров и Илиян Василев.

***

И ето как започва всичко...

Един ден дърводелецът Джепето попада на необикновено парче говорещо дърво, от което издялва кукла и кръщава с името Пинокио. Щастливо от това, че вече прилича на истинско момче, малкото дървено човече бърза да изскочи от ръцете на татко си и да опознае света. Но не може без туптящо сърце в гърдите, както го овещава Джепето.

За да се сдобие наистина с такова, Пинокио трябва да тръгне на училище. Нетърпеливостта му обаче изиграва лоша шега и успява бързо да го забърка в редица неприятноси. По пътя среща нови „приятели” - Лисанина и Котичели, които заради своята алчност излагат дървеното човече на голяма опасност, в лицето на Сеньор Балдини.

За щастие, на помощ на Пинокио се притичва щурецът Моцарело – верен другар, живеещ в килера на Джепето от сто години, готов да му подаде ръка и да го върне към правия път – този на училището.

Как завършват приключенията на малкия Пинокио, предстои да видим.