Росица Денчева започна с победа на турнира "Еди Хер" в САЩ

Спорт

29-11-2022, 14:07

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В надпреварата на сингъл при девойките до 18 години плевенчанката направи обрат и елиминира с 0:6, 6:2, 6:2 Оливия Берглер от Полша

Плевенчанката Росица Денчева започна с победа на турнира на клей "Еди Хер Интернешънъл" в Бредънтън, Флорида (САЩ) - едно от най-силните и престижни състезания по тенис за подрастващи.

В надпреварата на сингъл при девойките до 18 години Денчева направи обрат и елиминира с 0:6, 6:2, 6:2 Оливия Берглер от Полша. Във втория кръг тя ще играе срещу американката Аня Мърти. Денчева и Мърти са партньорки на двойки, като в първия кръг ще срещнат Джан Геул (Република Корея) и Моника Станкевич (Полша).

През миналата година Роси стана шампионка на сингъл и втора при дуетите в турнира при девойките до 14 години.

Друга българка Йоана Константинова ще играе в първия кръг срещу участващата с "уайлд кард" Виктория Осуигве от САЩ.

Константинова и сръбкинята Даря Сувирджонкова, поставени под номер 6, започват на двойки срещу Зара Ларк (Австралия) и Ребека Мортенсен (Дания).

При юношите Адрияно Дженев отстъпи на сингъл с 2:6, 4:6 от Дънкан Кан от Канада, а Илиян Радулов ще играе в първия кръг срещу бразилеца Пауло Ечекоин, "щастлив губещ" от квалификациите.

Дженев и Радулов са партньори на двойки. Те са поставени под номер 3 и ще срещнат на старта канадците Дънкан Кан и Кийгън Райс.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен