Двама непълнолетни са задържани с наркотици в Плевен

Крими

01-12-2022, 09:17

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Закупили дрогата от 19-годишен плевенчанин, той също е арестуван

На 30 ноември около 14:40 часа в областния град на кръстовище между на улица "Климент Охридски" и улица "Сергей Румянцев" е проверен 16-годишен. Той доброволно е предал три найлонови свивки с различен диаметър, съдържащи суха зелена тревиста маса. По данни на непълнолетния веществото е марихуана с приблизителна тегло 7 грама. В 15:00 часа на улица в ж.к. „Дружба“ служители от Първо РУ спират 14-годишен. Той доброволно е предал две полиетиленови свивки с размери  2 см Х 5см., със зелена тревиста маса. Плевенчанинът е обяснил, че веществото е марихуана с тегло около 2 грама.

Двамата младежи са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Те са разпитани пред съдия от ОС - Плевен в присъствието на родителите им и инспектор от детската педагогическастая при Първо РУ - Плевен.

От проведените незабавни оперативни действия е установено, че наркотиците са закупени от 19-годишен плевенчанин. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е окръжен прокурор и по случая е образувано досъдебно производство.