Специализанти от формированията на ВВС завършиха обучението си в 12-та авиационна база (Снимки)

Мисия

02-12-2022, 11:55

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обучението се проведе в „Центъра за подготовка и обучение” с началник подполковник Ивайло Ницов

В 12-та авиационна база - гр. Долна Митрополия завърши обучението на специализантите от курса за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Специалист в системата за „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”.

Обучението се проведе в „Центъра за подготовка и обучение” с началник подполковник Ивайло Ницов. Ръководител на курса бе майор Бойко Неделчев – началник на Сектор „Авиационен и комуникационно-информационно навигационен”.

Целите на учебната програма бяха насочени към това, обучаемите да придобият знания и умения за експлоатация на изучаваната базова комуникационна и навигационна техника, правилата за използване на контролно – измервателната апаратура, правилата и мерките за безопасност при работа с основните средства, особеностите, свързани с режимите на работа на средствата.

Курсът завърши с комплексен изпит по специална военна подготовка. Показател за ефективността на обучението е постигнатият общ успех „Много добър”. С отлични оценки се представиха редник 3-ти клас Мария Райнова от в.ф. 26600 – Братово, редник 2-ри клас Владимир Панчев от в.ф. 36780 – Шабла, редник 3-ти клас Стайко Ганчев и редник 3-ти клас Йордан Димитров от в.ф. 32040 – Крумово.

Удостоверенията бяха връчени от заместник-командира на 12-та авиационна база полковник Ивайло Ангелов. Той поздрави специализантите за постигнатите резултати и им пожела успешно прилагане на придобитите знания.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен