Спартак се върна на победния път

Спорт

03-12-2022, 21:20

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В следващия кръг плевенчани посрещат Рилски спортист в битката на върха

Спартак спечели за седми път в НБЛ през този сезон. Плевенчани надвиха Пловдив с 81:72 у дома в мач от 8 кръг в родния елит. Отборът на Тодор Тодоров има в актива си и 1 загуба, докато пловдивчани с баланс от 1-6.

Станимир Маринов се отчете с 14 точки за Спартак Плевен. Евгени Хаджирусев се завърна в игра с 13. Дейвид Хоутън вкара 12 плюс 6 борби. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Николай Стоянов. Ивко Ивков финишира с 11 точки.

Александър Милов бе най-резултатен за Академик с 19 точки. Кръстан Кръстанов и Махмут Давидов отбелязаха по 15, като и двамата записаха дабъл-дабъли съответно с по 11 и 14 борби. Васил Бачев остана с 10 точки и 5 асистенции.

След няколко пропуска Спартак направи серия от 7-2, дело на Станимир Маринов, Симеон Илиев и Николай Стоянов, но Академик отвърна чрез Александър Милов, Махмут Давидов, Кръстан Кръстанов и Томислав Минков за 16:13 в своя полза в края на първата част.

През втория период домакините поднесоха на своята публика нова серия – 11-2, дело на Димитър Маринчешки, Дейвид Хоутън, Николай Маринов и Ивко Ивков за 26:18. Пловдивчани се разписаха с 5 поред с помощта на Васил Бачев и Махмут Давидов за 23:26. Николай Маринов, Ивко Ивков и Станимир Маринов изведоха тима си до 34:26, но Академик отново се оказа на точка от съперника за 33:34 чрез Кръстан Кръстанов, Тони Гуджино и Махмут Давидов. Мартин Маринов бе точен веднъж от фаул линията за 35:33 на голямата почивка.

След паузата Академик нямаше никакво намерение да се отказва лесно и чрез Александър Милов, Махмут Давидов, Кръстан Кръстанов и Васил Бачев отново пое лидерството за 50:43. Спартак се вдигна и се доближи на 2 точки след няколко коша на Дейвид Хоутън и Мартин Маринов. Кръстомир Михов пък фиксира 51:54 от другата страна.

Спартак започна с 5 поредни точки последната четвърт, дошли от ръцете на Николай Маринов и Дейвид Хоутън за 56:54. Тройки на Тони Гуджино и Александър Милов за 64:63 върнаха Академик в играта. Плевенчани не се забавиха и отново имаха преднина от 8 точки, след като Евгени Хаджирусев, Николай Стоянов и Станимир Маринов намериха верните ходове в атака и това се оказа достатъчно за крайното 81:72.

В следващия кръг, на 7 декември Спартак ще приеме Рилски спортист.