Карлос Насар: Отивам за световна титла, дължа я на моя треньор Илиян Илиев!

Спорт

04-12-2022, 15:25

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Карлос заминава на 9 декември за Колумбия и ще вдига два дни по-късно в своята нова категория до 89 кг

Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар заминава със специална мотивация за първенството на планетата в Богота (Кол). Той ще атакува златния медал с мисълта за своя покоен треньор Илиян Илиев, който почина внезапно преди няколко дни. Специалистът от Червен бряг изгради от дете Карлос и беше с огромна заслуга за неговите успехи.

"Той не беше само мой треньор – сподели за подкаста "Спортната джунгла" Карлос Насар. – Подкрепяше ме за всичко. Нашите взаимоотношения бяха специални. Трудно ми е да говоря за това сега, но го чувствах като мой баща. Ще направя всичко възможно да спечеля титлата за него. Някои неща покрай загубата ме разклатиха.“

Карлос Насар заминава на 9 декември за Колумбия и ще вдига два дни по-късно в своята нова категория до 89 кг. Това ще бъде второ международно състезание в тази дивизия след среброто на европейското първенство.

"Намирам се в най-добрата ми физическа форма – допълни тежкоатлетът. – На европейското не бях много добре подготвен. Имах и контузии."

На тренировки Насар показа в социалните мрежи как вдига 180 в изхвърлянето и 225 кг в изтласкването, което е достатъчно за нов световен рекорд. Състезанието пропуска най-големият конкурент на Насар – Антонио Пицолато (Ит), който го победи на европейското. За сметка на това в битка влизат двама изключително опитни тежкоатлети – Тиан Тао (Кит) и Киануш Рустами (Иран). Китаецът е бивш световен шампион и втори от олимпиадата в Рио. Рустами спечели златото на Игрите преди шест години и има две световни титли. Иранецът водеше епични битки преди десетина години с друг наш тежкоатлет – Иван Марков.

"Китаецът и иранецът са силни, но ако всичко е наред, ще взема златото. Мисля, че ще успея да вдигна, колкото килограми потрябват. Дължа го на моя треньор."Снимка на Деня

Щрихи от Плевен