Мъж прободе с нож шофьор край Плевен

Крими

09-12-2022, 09:19

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Опитал да излъже полицията, че 12-годишната му внучка е станала жертва на опит сексуално посегателство

На 7 декември в 22:35 часа в полицията 25-годишен от Тръстеник е заявил за инцидент при пътуване с лекия му автомобил „Форд Фиеста“ от град Долна Митрополия към село Ставерци. Обяснил, че докато шофирал 57-годишен пътник му нанесъл прободни рани с нож. Пострадалият водач е успял да напусне колата и е установен на пътя при входа на село Брегаре от полицейски автопатрул. Той е транспортиран в плевенска болница за оказване на медицинска помощ. Няма опасност за живота му.

Същата вечер в 23.02 часа 57-годишният пътник е сигнализирал чрез телефон 112, че 12-годишната му внучка е станала жертва на опит сексуално посегателство. Според разказа му престъплението е извършено в автомобил „Форд Фиеста, собственост на 25-годишния от Тръстеник. Незабавно полицаи са установили мястото, потърпевшите от село Ставерци и започнало разследване.  Изяснило се е, че опит за изнасилване не съществува, а малолетната е предупредена от дядо си да поддържа неговата версия. Изяснило се е, че след гостуване в частен дом в град Долна Митрополия и на път за село Ставерци 57-годишният е нападнал водача на автомобила с нож и го е наранил. След като пострадалият напуснал колата при изхода на село Брегаре, извършителят е успял да придвижи автомобила му до Ставерци. На улица в селото е нанесъл материални щети по „Форд“-а, увреждайки обзорните му стъкла.

С малолетната работи инспектор от детската педагогическа стая. Ножът е иззет. За измислената случка 57-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство и материалите са внесени в прокуратурата по компетентност.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен