Плевенски деца изнесоха рецитал пред величествената сграда на Панорамата

Животът

10-12-2022, 09:49

Снимка:

НУ “Отец Паисий” - гр. Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Всички ученици, участвали в програмата и изложбата, бяха наградени с грамота от директора на училището

89 ученици от НУ "Отец Паисий" от всички паралелки на третите класове и учениците от IV а клас, участват в проект по програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда, модул „Културните институции като образователна среда“. Още Стоян Заимов, за първи път в България, поставя за разглеждане и теоретично, и практически въпросът за музейната педагогика. По темата от тематичния план на проекта „Свободна България“ и по случай 145 години от Освобождението на Плевен и 45 години от построяването на Панорамата, на 9 декември учениците посетиха Панорама „Плевенска епопея 1877“.

Чрез беседата на екскурзоводите те обогатиха наученото по темата и се докоснаха до човешките преживявания от миналото, попадайки в театъра на военните действия за освобождението на Плевен от османско владичество.

За ознаменуване на героичната дата – 10 декември, децата изнесоха пред величествената сграда на Панорамата тематичен рецитал по стихове на Иван Вазов, Дамян Дамянов, Любомир Левчев, Кръстина Тодорова, Асен Босев, Евстати Бурнаски, Иван Радоев, а във фоайето на втория етаж на училището подредиха изложба от рисунки.

Всички ученици, участвали в програмата и изложбата, бяха наградени с грамота от директора на училището, Иван Вълков.