Задържаха двама за наркотици при спецакция в Плевен

Крими

12-12-2022, 09:52

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Операцията е била срещу незаконното държане и разпространение на дрога

През почивните дни на територията, обслужвана от областна дирекция на МВР в Плевен, продължи специализираната полицейска операция срещу незаконното държане и разпространение на дрога.

На 9 декември в Първо РУ – Плевен е образувано досъдебно производство за търговия с наркотици. В 18:00 часа в областния град пред жилищен блок в ж.к. "Дружба" е спрян 38-годишен. Той е предал доброволно пет полиетиленови топчета с неправилна форма и приблизителен диаметър около 6 см., съдържащи зелена тревиста маса с общо тегло около 23 грама. По данни на мъжа веществото е марихуана. При последвали претърсване и изземване в дома му в град Пордим са намерени  четири пластмасови буркана с вместимост – пет, два и три литра, всички със суха зелена тревиста маса - марихуана, с приблизително тегло около 500 грама. От имота са иззети  и една електронна везна и газ - сигнален пистолет. Наркотиците са предадени за лабораторна обработка. 38-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от ОП - Плевен за престъпление чл. 354 „а“, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство.

В хода на спецакцията на 9 декември около 13.20 часа на улица в плевенския квартал „Сторгозия" е извършена полицейска проверка на 33-годишен. Той доброволно е предал стъклен буркан с вместимост от 310  грама, с червено прахообразно вещество. По данни на мъжа съдържанието е червен фосфор. При последваща проверка в жилището му той доброволно е предал пластмасова бутилка с вместимост от 500 мл., съдържаща прозрачна течност - солна киселина, четири  боеприпаса с надпис "Rem" и метален цилиндър с пригодена пружина и ударник, като в единия край се намира цев. Уведомени са разследващ полицай при Второ РУ – Плевен и дежурен прокурор при РП - Плевен за извършени престъпления по чл.354 „а“, ал.1 и чл. 339, ал. 1 от НК. 33-годишният е задържан със заповед за срок до 24 часа. От него е снето писмено сведение. Образувано е досъдебно производство по чл.354 „а“, ал.1 и по чл. 339, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.