Осъдиха двама младежи на 14 и 10 години затвор за убийството на непълнолетен от Кнежа

Крими

12-12-2022, 15:56

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Присъдата подлежи на обжалване пред АС- Велико Търново.

Въз основа на внесен обвинителен акт по досъдебно производство на Окръжна прокуратура-Плевен, състав на Окръжен съд-Плевен е осъдил 19-годишния К.Г. на 14 години лишаване от свобода и 21-годишния А.Ш. на 10 години лишаване от свобода. Те са признати за виновни за това, че 29.11.2021 година в землището на гр. Кнежа, в съучастие, като извършители, умишлено умъртвили В.К., на 17 години – престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

К.П. е признат за виновен и за това, че през периода 01.01.2021 г. – 01.12.2021 г. в гр. Бяла Слатина, обл. Плевенска, е държал високорисково наркотично вещество – марихуана и метамфетамин - престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

Разследването по досъдебното производство започна на 01.12.2021 година след постъпило съобщение за изчезването на младеж от град Кнежа. По делото е установено, че вечерта на 29.11.2021 г. обвиняемите К.Г. и А.Ш. преминавали през град Кнежа, пътувайки с лек автомобил. Случайно забелязали пострадалия В.К. и го попитали за пътя, тъй като се объркали. Последният им предложил да  ги упъти, за което се качил в автомобила с уговорката да го откарат до гр. Бяла Слатина. По време на пътуването възникнал конфликт. К.Г. и А.Ш. нанесли на В.К. удари с бухалка в тилната област на главата му, което довело до черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота и настъпването на смъртта на В.К. Двамата извършители натоварили тялото в багажника на автомобила и го откарали на необозначено сметище край гр. Бяла Слатина.  Заровили го и покрили мястото с отпадъци.

К.Г. и А.Ш.  са били с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", която е потвърдена от Окръжен съд-Плевен при постановяване на присъдата. Тя подлежи на обжалване пред АС- Велико Търново.