Семинар на тема "Ролята на треньора при подрастващите" се проведе в Плевен (Снимки)

Спорт

12-12-2022, 18:01

Снимка:

БФВолейбол

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Домакин на събитието бе спортното училище „Георги Бенковски“

Следвайки своята стратегия за развитие и повишаване квалификацията на треньорите по волейбол, Българска федерация по волейбол продължава стартираната миналия месец инициатива за провеждане на семинари в цялата страна. Вторият на тема "Ролята на треньора при подрастващите" бе в Плевен, а първият - в Разлог преди месец. Главен лектор отново бе Никола Димитров, като участие взе и Николай Иванов, член на Комисията за детско юношески волейбол, по чиято инициатива се провеждат обученията.

Домакин на събитието бе спортното училище „Георги Бенковски“, като участие взеха над 30 волейболни специалисти от регион „Хемус“. В помощ на форума бяха и младите волейболистки от плевенския „Спартак“, които показаха голям ентусиазъм при асистирането за практическата част на семинара.

 Форумът предизвика огромен интерес, като присъстващите взеха активно участие по темата. Те не само слушаха внимателно лектора, но и стартираха дискусия и обсъждане. Семинарът продължи повече от два часа, като обучението бе възприето изключително положително от всички треньори.

„Много съм доволен от семинара в Плевен. Премина при високо ниво на организация. Много хубаво впечатление ми направи присъствието на доста млади треньори от региона, които показаха желание и стремеж за усъвършенстване“, коментира за официалния сайт на БФ Волейбол Николай Иванов.

БФ Волейбол предвижда семинарите по темата „Ролята на треньора при подрастващите“ да се проведат във всички региони на страната, като инициативата продължава със следващите региони след Нова година.