Командирът на ВВС награди началника на ВВВУ "Георги Бенковски"

Мисия

13-12-2022, 07:54

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Бригаден генерал Юлиян Радойски с юбилейна грамота и плакет по повод 110 годишнината от създаването на бойната ни авиация

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров отличи началника на Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" бригаден генерал Юлиян Радойски с юбилейна грамота и плакет по повод 110 годишнината от създаването на бойната ни авиация и Празника на авиацията и Военновъздушните сили.

Генерал-майор Петров изрази благодарност към бригаден генерал Радойски за заслугите му в изграждане и утвърждаване авторитета на ВВС.

"Началникът на ВВВУ "Георги Бенковски" прие отличието като признание за екипа на авиационната Алма матер положил неимоверни усилия, амбиция и труд при възстановяването на училището, следвайки критериите за практическата насоченост на висшето авиационно образование. Затова и първите, с които сподели наградата бригаден генерал Радойски бяха курсантите летци- пилоти, които след 20 годишно прекъсване, по време на обучението си вече имат над 50 часа полети на предоставените от ВВС два учебни самолета Zlin 242. Техният успех е резултат от дейността на много специалисти, които подготвиха, реализират и насочват практическото обучение на пилоти и инженери, в съответствие със съвременните изисквания в авиационния сектор. Свършеното през трите години след възстановяването на ВВВУ за подобряване на учебно-материалната база и качеството на учебния процес заслужава уважение. За да се изгради гнездото, в което поникват криле на младите за полет!", написаха от ВВВУ на своята официална страница във Фейсбук.