Задържаха 29-годишен, нападнал и ограбил възрастна жена в Мечка

Крими

13-12-2022, 16:10

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен

В Районна прокуратура – Плевен се води досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК.

На 11.12.2022г.  около 04.00 часа, 75-годишна жена  е била нападната в дома си в село Мечка, област Плевен  от  двама, непознати за нея мъже, които употребили спрямо нея сила и отнели дамската й чанта, парична сума в размер на 100 лева и дамска шуба.

В резултат на незабавно проведените издирвателни мероприятия и действия по разследване /претърсване и изземване, разпознаване на лице и др./  е установен единият от извършителите на деянието –  М.Р., на 29 години. Същият е привлечен в качеството на обвиняем, затова че на 11.12.2022 г.  в село Мечка, област Плевен, като извършител, в съучастие с неустановено лице отнел чужди движими вещи – дамска чанта, парична сума в размер на 100 лв. и дамска шуба  от владението на  Е.И.  с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила  - престъпление по чл.198,ал.1 вр. чл.20,ал.2 от НК

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е  задържан за срок до 72 часа, в който срок прокуратурата ще внесе искане в Районен съд  - Плевен  за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура  – Плевен.