С празнично шествие и тържествена промоция МУ-Плевен изпраща Випуск 2022 млади лекари на 16 декември

Мисия

15-12-2022, 09:58

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Официален гост на тържественото дипломиране ще бъде д-р Иван Маджаров, председател на БЛС

Медицински университет – Плевен организира празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от Випуск 2022 на Факултет „Медицина“ на 16-ти декември 2022 г., петък, с участието на Академичното Ръководство, преподавателите и близките на дипломантите.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 100 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2022 млади лекари е Много добър 4.91. Броят на отличниците е 18, от които двама са Златни Хипократи, дипломирани с пълно отличие. Първенците на випуска са д-р Симонета Красимирова Иванова и д-р Ива Цветанова Андреева, които ще бъдат удостоени с наградата „Златен Хипократ“.

Официален гост на тържественото дипломиране ще бъде д-р Иван Маджаров, Председател на УС на Българския лекарски съюз. По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще изнесе академично слово за младите лекари от Випуск 2022, е проф. Атанас Семов - български учен юрист, член-кореспондент на БАН, университетски преподавател и конституционен съдия.