В ОУ "Петър Берон" се проведе открит урок на тема "Медийни текстове" (Снимки)

Животът

16-12-2022, 07:00

Снимка:

ОУ "Д-р Петър Берон"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В ОУ "Петър Берон" - Плевен се проведе открит урок на тема "Медийни текстове". Г-жа Анелия Атанасова и ученици от седмите класове представиха чрез открита практика знания и умения за видове текстове и обобщиха изискванията за създаване и извличане на информация от широко използваните днес медийни текстове, техните видове и характеристики.

Във връзка с проектно - базираното обучение учениците бяха предварително разделени на екипи с определени задачи – създаване, представяне и анализиране на видовете медийни текстове.

Те се изявиха като новинари, репортери, журналисти, оператори и представиха брошура с информационни бележки, видеорепортаж на тема “Парк Кайлъка - природното богатство на Плевен“, както и интервю с бившата възпитаничка на ОУ „Д-р Петър Берон“, носител на престижни национални и международни награди - талантливата Стефани Славчева.

Осъществени бяха и междупредметни връзки с информационните технологии.

Работата върху различните видове медийни текстове провокира интерес към професиите в медийната сфера, разви презентационни и комуникативни умения у учениците и формира знания и умения за особеностите на жанровете в този медиен свят.

Урокът завърши с оценка за работата в часа от г-жа Дражева и учителите: Любимка Петкова, Таня Цветанова и Валентина Христова. Те поздравиха учениците за представените знания и умения по български език и изразиха своите адмирации за подготовката и активното участие на всички ученици.