Лекари от УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен спасиха бебе на 33 дни

Животът

16-12-2022, 11:34

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Детето е било прието в крайно тежко състояние

В края на ноември в УМБАЛ "Д-р Георги Странски“ ЕАД град Плевен през Мултипрофилно спешно отделение е прието бебе на 33 дни с тегло 1900 грама. Бебето било с диагноза „Стеноза на пилора“, което представлява стеснение на изхода на стомаха и води до невъзможност да се храни.

Детето е прието веднага в Клиника по педиатрия от екипа на доц. д-р Българанов, началник на структурата, в крайно тежко състояние – дехидратация, алкалоза и драстично спадане на тегло.

След бързото диагностициране е подготвено за оперативна интервенция, която се извършила от екипа на д-р Първанов, началник на Отделение по детска хирургия, с оператор д-р Биляна Христова и анестезиолог д-р Георги Доцински, началник на Клиника по анестезиология и интензивно лечение.

"Бързата и навременна намеса на лекарите на „УМБАЛ-Д-р Георги Странски“ ЕАД град Плевен спаси детето и го върна към нормален начин на живот. Малкият пациент е изписан в добро общо състояние, наддава на килограми и е при своите родители в семейна обстановка", споделиха от лечебното заведение.