Димитър Митев с награда "Директор на годината 2022" в национален конкурс на СБУ

Мисия

18-12-2022, 13:28

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Той е директор на иновативно СУ "Иван Вазов" от февруари 1993 година досега

В Парк-хотел „Москва“ в София се състоя тържествена вечеря, по време на която бяха наградени номинираните в заключителните етапи на Националните конкурси на СБУ за 2022г. – "Синдикалист на годината", "Най-добър социален партньор – кмет", "Най-добър социален партньор – директор", "Най-добър социален партньор – началник РУО", "Най-добър социален партньор – директор на Дирекция "Образование“", "Журналист на годината – 2022". За област Плевен наградата "Директор на годината" бе присъдена на г-н Димитър Митев.

Димитър Якимов Митев е директор на иновативно СУ "Иван Вазов" от февруари 1993 година досега. Под негово ръководство училището утвърди свой облик и стил на работа и е едно от най-предпочитаните в града и региона. В училището работят 120 учители, повечето от които с квалификационна степен. Негова е заслугата и за подмладяване на педагогическия колектив в последните години с млади и амбициозни преподаватели, много от които бивши наши ученици. Непрекъснато работи за създаване на благоприятни условия за учене, за мотивиране на педагогическите специалисти за високо качество, за иновации в образователния процес. Възпитаници на училището се представят традиционно отлично на областни и национални състезания и олимпиади в природонаучните дисциплини, в хуманитарните науки, изкуствата и спорта. Тенденция нагоре през годините показват и резултатите от НВО и ДЗИ.

За 29 години като директор Димитър Митев има значим личен принос за ежегодно поддържане и осъвременяване на материално-техническата база – училището разполага с четири компютърни кабинета със съвременно оборудване, STEM център по природни науки, изследвания и иновации, мултимедийна зала, интерактивни дъски, модерно футболно игрище, зала за танци, дендрариум в двора на училището. По негова инициатива училището създава първия в страната ученически гвардейски оркестър, мажоретен състав, училищен вестник – всички те вече с много национални награди и отличия.

Независимо от настъпилите трудности и предизвикателства в последните години, под негово ръководство училището поддържа своя стил и дух, за което получава заслужено признание.