Общински съвет - Плевен отново поздравява с картичка - рисунка на талантливо плевенско дете за празниците

Мисия

19-12-2022, 15:19

Снимка:

ОбС-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

С благодарност към 8-годишната Патрисия и художничката Майя Ананиева за съдействието

Рисунка на талантливо плевенско дете отново ще бъде поздрав за предстоящите коледни и новогодишни празници от името на председателя на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев. Традицията е от години, като досега няколко творби на малки плевенски художници се превърнаха в празнични послания, изпратени от местния парламент.

Тази година избраната рисунка е "Зимна приказка" на 8-годишната Патрисия Василева - ученичка в Начално училище „Отец Паисий“ в Плевен и възпитаник на арт школа „Колорит“ с ръководител художничката Майя Ананиева. В следващите дни рисунката на Патрисия ще достигне до стотици адреси в Плевен и страната.

„Традицията творба на талантливо плевенско дете да бъде коледен поздрав започнахме преди години. Благодаря на Патрисия за хубавата рисунка и на нейната ръководителка г-жа Ананиева, че отново откликнаха на желанието ни творба на талантливо дете да бъде поздрав от Общинския съвет за предстоящите светли празници. Мисля, че това е един от най-хубавите подаръци“, сподели Мартин Митев.

Рисунката на Патрисия ще бъде изпратена като електронна картичка от името на Мартин Митев до институции на местно и национално ниво, организации и партньори на Общинския съвет с посланието за благословена Коледа и щастлива Нова година! „С пожелание за здраве, благоденствие и разбирателство! Уют и топлина във всеки дом!“, пожелава председателят на местния парламент.

В знак на благодарност от името на Общинския съвет е подготвен и малък подарък за малката художничка – материали за рисуване и лакомства.