Коледарчета наричаха за здраве и благополучие в областната администрация

Мисия

19-12-2022, 17:38

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Областният управител Иван Петков благодари на своите малки гости и на техните преподаватели за прекрасните изпълнения

Днес, малки коледари от ДГ „Щастливо детство“ Плевен, Филиал „Приказен свят“, поздравиха ръководството и служителите на областна администрация Плевен с наближаващите Коледни и Новогодишни празници.

По стара българска традиция малките коледари рецитираха стихове, изпълняваха песни, танцуваха и така наричаха за здраве и благодат през новата година. С ехото от тропота на гегите и звънливите гласчета на децата се изпълни цялата администрация.

Много настроение и празнична атмосфера внесоха  в дома на стопаните, лъчезарните малчугани – момиченца и момченца облечени в празнични  носии. Те представиха богата празнична програма посветена на Коледните и Новогодишни празници.

Заслужени бяха аплодисментите на ръководството, служителите и гостите на тържеството.

Областният управител Иван Петков благодари на своите малки гости и на техните преподаватели за прекрасните изпълнения, пожела им да са здрави и весело посрещате на празниците.

Традицията бе спазена и по български обичай, благите гости изпратени от стопаните си с дарове. Гегите накичени с краваи за плодородие, а ръцете на малчуганите пълни с лакомства.