ВВВУ "Георги Бенковски": Не сте забравени!

Новините

21-12-2022, 08:21

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Toва е мотото на благотворителната кампания в гарнизон Плевен, насочена към нуждаещите се членове на военно-родолюбивите организации

"Не сте забравени!" е мотото на благотворителната кампания в гарнизон Плевен, насочена към нуждаещите се членове на военно-родолюбивите организации.

На светлия празник Игнажден – „пламенният ден“, във Военен клуб Плевен, полазниците бригаден генерал Юлиян Радойски- началник на гарнизон Плевен и началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ и полковник Иван Вълев- командир на Единния център за начална подготовка се срещнаха и поздравиха своите преминали в запаса колеги, отдали живота си на Българската армия. За труда им, проявите им на патриотизъм, жизненост и обществена ангажираност- уважение и поклон!

В кампанията се включиха военнослужещи от в.ф. 48670 с командир майор Добромир Добрев, децата от Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование с директор Силвия Николова, младежи от ОУ „Цветан Спасов“ с директор Филип Филипов, малките съкровища от ДГ “Калина“ с директор Жоржетина Атанасова и ДГ „Слънце“ с директор Цветомира Добрева. 

Младият управител на фирма „Арте“ ООД Емил Гецов, партньор в кампанията, макар и не служил в армията, се обърна към ветераните с много топли пожелания.

Благодарност за съвместната работа, отношението и съпричастността към проблемите на военно-родолюбивите организации от военните формирования от гарнизона изрази заместник – председателят на Областната организация на СОСЗР полковник о.з. Марин Шкодров.

Със събраните средства с празнични пакети с трайни хранителни продукти, сладкиши и картички бяха зарадвани  40 ветерани и техните семейства.

Безценна помощ при организацията и реализацията на кампанията „Не сте забравени“ както и при всички съвместни инициативи с военнослужещи и ветерани оказаха главен експерт Ралица Лазарова – Военен клуб и председателя на Дружество „Военноинвалид“ Илиян Христов!

 Поклон, че вече 88 години Военният клуб е роден дом за военнослужещи и ветерани!