Спартак загуби от ЦСКА в равностоен мач

Спорт

22-12-2022, 09:32

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

ЦСКА победи като гост Спартак Плевен драматично с 86:84 в 12-ти кръг. Загубата е трета поред за плевенчани, които имат общо четири през сезона. ЦСКА пък вече е с положителен баланс от 6 победи и 5 загуби.

Двубоят в зала „Балканстрой“ бе абсолютно равностоен от началото до края, като едва в последните секунди гостите успяха да вземат победата след забивка на Зейн Ноулс с асистенция на героя на вечерта Алекс Симеонов.

Националът наниза 22 точки, като любопитното е, че в целия мач стреля само зад линията за три точки от игра и вкара 6 от 11-те си опита. Допълнително крилото вкара и четирите си стрелби на наказателен удар. Ноулс също записа 22 точки. Отличен мач и дабъл-дабъл записа Джордан Калахан, който се отчете с 14 точки и 11 асистенции. Райли Оуенс завърши с 15 точки.

За домакините отличен мач изигра капитанът Димитър Маринчешки. Той завърши с 19 точки и 10 борби. 18 вкара Мартин Маринов, а 16 – Цветомир Чернокожев. С 13 се отчете Ивко Ивков, а 11 вкара Николай Стоянов. Мача пропусна Станимир Маринов.

В следващия кръг Спартак Плевен ще приключи годината с гостуване на Левски в София.