С коледарски поздрав започна последното за годината заседание на Общински съвет - Плевен (Снимки)

Мисия

22-12-2022, 11:12

Снимка:

ОбС-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Деца от школите към Центъра за работа с деца в Плевен посрещаха съветниците още на входа на зала „Гена Димитрова“

С посрещане на малки коледари започна днешното и последно за годината заседание на Общински съвет - Плевен.

Деца от школите към Центъра за работа с деца в Плевен посрещаха съветниците още на входа на зала „Гена Димитрова“. Второкласниците Никол Александрова, Калина Монова и Васил Любенов подаряваха на всеки ръчно изработени коледни сувенири с пожеланието за светли коледни и новогодишни празници.

Празничното настроение продължи с коледарски поздрав и в заседателната зала. Деца от детска градина “Теменуга“ в Плевен пресъздадоха традицията на коледуването и по стар български обичай наричаха домакините за здраве, берекет, късмет и благополучие.

Коледарски поздрав към Общинския съвет отправиха и децата от фолклорен ансамбъл "Нашенчета" при Центъра за работа с деца.

„С радост посрещаме гости като вас. Бъдете здрави и нека новата година да донесе на всички вас много радост, много подаръци и успехи, с които да радвате семействата си. Растете палави и умни“, обърна се към малките коледари председателят на Общинския съвет Мартин Митев. В качеството си на домакин той благодари на скъпите гости от името на всички съветници и дари децата с лакомства. Те получиха и аплодисменти от цялата зала.