Искат постоянен арест за убиеца от Биволаре

Новините

29-12-2022, 11:54

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Постъпилото искане е от Окръжна прокуратура - Плевен

Днес, 29.12.2022 година е постъпило искане от Окръжна прокуратура - Плевен, за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на задържан, който е обвинен в това, че на 25.12., в село Биволаре, е убил жител на селото, след спречкване и нанесен побой с брадва.

Разглеждането на мярката за неотклонение е насрочено за 13:00 часа, в зала 8 на четвъртия етаж в Съдебната палата в град Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

МВР за инцидента:

След бързи оперативни действия е разкрито убийство в село Биволаре. Полицейските мероприятия са стартирали на 25 декември в 18:18 часа, когато 49-годишен е открит на улица в селото в безпомощно състояние. Мъжът е бил приет по спешност в плевенска болница с тежка черепно-мозъчна травма, а по-късно е починал. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че същия ден около 17.20 часа в частен дом в селото е възникнал скандал на битова основа. Група от гостите, напуснали къщата, но после се върнали на адреса с три автомобила.  Конфликтът е прераснал във физическо насилие. Причинена е средна телесна повреда - счупена лява ръка на 26-годишен, участник в сбиването. При оттегляне извършителите пресрещат прибиращият се към дома си 49-годишен жител на селото. Нанесен му е побой с брадва и дървени колове.  Установени и задържани за срок до 24 часа по ЗМВР са десетима, участници в инцидента. С постановление от 26 декември 2022 година на наблюдаващ прокурор в ОП - Плевен по отношение на 29-годишен плевенчанин е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа за престъпление по чл. 115 от НК и той е приведен в ОЗ "Арести" при Затвора - Плевен. Привлечен като обвиняем е и извършителят на средната телесно повреда по чл. 129 от НК – 22-годишен. Продължават процесуално – следствените действия под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен. Образувано е досъдебно производство.