Момиченце е първото бебе за 2023 година, родено в Червен бряг

Животът

04-01-2023, 12:50

Снимка:

Община Червен бряг

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По традиция Кметът на Червен бряг пръв ориса новороденото

Момиченце е първото бебе за 2023 година, родено в Червен бряг. Малката Пламена е второ дете в семейството на Цветослава Иржик-Георгиева и Димитър Димитров. Тя поема първите си глътки въздух на 2-ри януари в 13.20 ч. в ръцете на д-р Венямин Козлев и акушерката Ани Боева. Момиченцето се ражда с манекенски размери, твърдят от АГО-то – 3630 кг и 52 см.

По традиция Кметът на Червен бряг пръв ориса новороденото. С подаръци за бебето и цветя за щастливата майка, д-р Цветан Костадинов посети днес Болницата в Червен бряг. Той бе придружен от управителя на здравното заведение, д-р Желязков.

С думи на благодарност Кметът се обърна и към екипа на Акушеро-гинекологично отделение:

„Като лекар и кмет винаги съм казвал, че акушерството е най-тежката, но и най-благородната специалност. Радвам се и ви поздравявам, че в тези тежки времена успяхте да запазите АГО-то и да дадем шанс на още много щастливи родители да прегърнат тук своите здрави бебета” – пожела градоначалникът. 92 са общо родените бебета в Болницата в Червен бряг през миналата година, а надеждите са възходящата тенденция на раждаемостта за общината да се запази и занапред. От няколко година насам Общинският съвет в града е приел и наредба за отпускане на еднократна финансова помощ на семейства от Община – Червен бряг, чийто дечица са родени в местната Болница. Във връзка със стимулиране на раждаемостта и отглеждането на деца в общината през 2022 година са изплатени общо 19 500 лв. за новородени.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен