Спасителят на Богоявленския кръст Мартин Бешков ще дари наградата си за лечение на болно дете

Мисия

09-01-2023, 15:30

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това обяви Мартин днес при срещата си с кмета Георг Спартански, който му връчи наградата – парична сума, съгласно решение на Общинския съвет

 Шестнадесетгодишният Мартин Бешков от с. Ясен, който беше най-бърз в спасяването на православния кръст на Богоявление от водите на р. Вит, ще дари наградата си от Община Плевен за лечението на осемгодишната Никол Цановска. Това обяви Мартин днес при срещата си с кмета Георг Спартански, който му връчи наградата – парична сума, съгласно решение на Общинския съвет. Всички сме хора и трябва да си помагаме, никой не знае какво ще му се случи утре, обясни желанието си да помогне на болната Никол  младежът. Той е ученик в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ в Плевен, паралелка с английски и руски език. Каза, че тази година участва в ритуала за здраве за първи път, но ще продължи да го прави.

Кметът Георг Спартански поздрави и родителите на момчето за това, че са го възпитали да бъде добър човек, пожела на Мартин здраве и успех в училище, както и да продължава да дава пример на младите.