Кметът на Бургас посети ВВВУ "Георги Бенковски"

Мисия

13-01-2023, 07:10

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Началникът на ВВВУ "Георги Бенковски" бригаден генерал Юлиян Радойски проведе интересна работна среща с кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов и съпровождащите го г-жа Йорданка Ананиева – заместник-кмет "Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ и инж. Роза Желева – директор на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в морския град.

В срещата участваха заместник-началникът на ВВВУ "Георги Бенковски" полковник Андриян Колев и заместник-деканът на факултет "Авиационен" подполковник доцент д-р инж. Мартин Камбушев.

Гостите потърсиха подкрепа от командването на военновъздушното училище за новата специалност в професионалната гимназия „Ремонт на летателните апарати“, по която завършилите я ще придобиват професионална квалификация "Авиационен техник". Обсъдиха се конкретни идеи и предложения, които ще са обект на бъдещо споразумение за съвместна дейност между ВВВУ и ПГМЕЕ.

След запознаване с част от учебната база са търсени възможности и за провеждане стажа на учениците, както и използване опита на преподавателите от ВВВУ.

Предстои представители на ВВВУ да се срещнат със зрелостници от Бургас и ги запознаят с дейността на училището.