След протест на прокуратурата: Шест години затвор за кражба при условията на опасен рецидив

Новините

16-01-2023, 16:04

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Апашът е многократно осъждан

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура Плевен е осъден П.Б. за извършена кражба на чужди движими вещи при условията на опасен рецидив.

Същият бил признат за виновен за това, че на неустановен ден в периода 07.01.2022г. до 09.01.2022г., в гр. П., при условията на опасен рецидив, откраднал различни по вид чужди движими вещи на обща стойност 946,00 лева - престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

В хода на разследването било установено, че многократно осъжданият П.Б. решил да извърши кражба на вещи, които били разположени на тераса на жилищен блок. За целта се покатерил на терасата, откъдето взел различни по вид вещи. Част от тях продал, като някои от отнетите вещи били установени и върнати на собственика в хода разследването.

За това престъпление РС - Плевен наложил на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 2 години и 10 месеца, при първоначален строг режим на изтърпяване.

След подаден протест на Районна прокуратура- Плевен срещу първоинстанционната присъда, с искане да бъде утежнено наложеното наказание, Окръжен съд- Плевен го увеличил на шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.

Решението на Окръжен съд- Плевен не подлежи на обжалване и е влязло в сила.