Пламен Тачев: Анализът ни сочи, че "Промяната" за 6 месеца е нанесла на България щети за милиарди

Новините

17-01-2023, 18:04

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ние от ГЕРБ-СДС направихме всичко, което зависи от нас, за да има правителство - бяхме диалогични и предложихме експертно правителство с ясна програма. Предупреждавахме, че третият мандат е рисков и че най-добре за България е съставянето на кабинет с първия мандат. Това заяви Пламен Тачев, депутат от ГЕРБ-СДС Плевен, по време на пресконференция в БТА.

На нея присъстваха още народните представители Пламен Тачев и Деница Николова, областният координатор на ГЕРБ Валери Лачовски, общинският ръководител Емил Инджиян и Илиян Данов, общински организационен секретар.

"Благодарение на ГЕРБ-СДС и законопроектите, които предложихме, се овладяха цените на енергоносителите, което облекчи бизнеса, българските семейства и стопира инфлацията. За сметка на това анализът ни сочи, че "Промяната" за 6 месеца е нанесла на България щети за милиарди. 3 милиарда лева бяха откраднати от джоба на шофьорите само от горивата заради единия лев свръхпечалба, който си прибира Лукойл заради деругацията, издействана от Кирил Петков и Асен Василев. Ние гласувахме закон, с който ще върнем левчето на хората. Ще размразим и "Хемус", която те замразиха. Защото магистралата е ключова за развитието не само на Област Плевен, но и на цяла Северозападна България", каза още Тачев.