Осъдиха условно шофьор, предложил 50 лева подкуп на полицаи

Крими

18-01-2023, 15:30

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Наложена му е и глоба в размер на 500 лева

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу В.Н.В., от село Петревене, обл. Ловеч. Той е обвинен в това, че на 22.06.2022 година, в град Червен бряг, като водач на лек автомобил, по време на извършване на полицейска проверка от екип на РУ - Червен бряг, предложил и дал подкуп - пари в брой - 50 лева, които банкноти оставил на пода на служебния полицейски автомобил. С това целял да не му бъде съставен акт за нарушение, тъй като бил с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство, поради загуба на всички контролни точки. С извършеното е осъществил състава напрестъпление по чл.304а, вр. чл.304, ал.1 от НК.

"Съдебното заседание е насрочено като разпоредително. В него, подсъдимият е признал вината си и не е искал да бъдат събирани доказателства за нея. Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Постановена е присъда, с която В.Н.В. е признат за виновен и му е наложено наказание една година лишаване от свобода - условно, с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лева", съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Плевен.

Присъдата не е окончателна. Същата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд - Велико Търново в петнадесетдневен срок, считано от днес.