Йосиф Панов - Пепелянката ще гони олимпийска квота

Спорт

25-01-2023, 15:20

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанинът води съвместна подготовка с мъжкия национален отбор по бокс на високопланинската база Белмекен

Докато очаква поредния сблъсък в професионалния бокс, Йосиф Панов-Пепелянката води съвместна подготовка с мъжкия национален отбор по бокс на високопланинската база Белмекен.

"Благодаря на отбора за топлото посрещане. Надявам се да си бъдем взаимно полезни. По време на лагера успявам да науча и нови елементи, които ще се опитам да приложа и да усъвършенствам играта си", коментира ексклузивно пред bTV Панов.

На профи ринга той има 23 победи (11 с нокаут) и 3 поражения. В момента Йосиф е в серия от 21 поредни успеха.

26-годишният Панов все още не знае дали ще има възможност за се качи на ринга в най-стария турнир в Европа - Купа "Странджа. Надпреварата ще се проведе между 19 и 28 февруари.

"Не знам дали имам право да участвам. Най-важното в тази ситуация е да не получа наказание. Допитваме се до Българския професионален боксов съюз", поясни Пепелянката.

При професионалистите той боксира в кат. до 67 кг, но ще преследва квота за Париж в олимпийската категория до 71 кг.

"Олимпиадата е една мечта. Трябва да бъда бърз, динамичен. Трудно ще успея да съчетавам професионалния с аматьорския бокс. Като да играеш тенис на маса и тенис на корт. Ще слушам изцяло напътствията на треньорите. Ако трябва да избирам, ще натискам за развитие в аматьорския бокс", посочи Панов.

На Йосиф му предстои нова изява на професионалния ринг. През април на боксова гала на MaxFight в Сливен ще играе за интернационалната титла на UBO.

Битките за олимпийски квоти за европейските боксьори стартират на Европейските игри в Краков (Пол) през юни.