По обвинение на Районна прокуратура - Плевен: Мъж е осъден на 3 години затвор за кражба

Крими

26-01-2023, 15:17

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

И.П. е многократно осъждан за престъпления против собствеността

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура- Плевен е осъден И.П., на 3 години, за извършена кражба на чужди движими вещи при условията на опасен рецидив.

И.П. е признат за виновен за това, че на 28/29.11.2021г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив, чрез използване на неустановено техническо средство, отнел чужди движими вещи от владение на дружество, без съгласие на техен представителен орган, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 вр. чл. 195, ал. 1, т. 4 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

По делото е установено, че И.П. решил да извърши кражба на монети от кафе-автомати, разположени на обществени места в града.  За целта отишъл до кафе-автомат, разположен до жилищен блок, и чрез използване на техническо средство отнел металната касичка и намиращата се в нея парична сума.

След подаден сигнал за случая от собственика на ощетеното дружество, от извършените действия на служители на 01 РУ Плевен, същият бил установен като извършител на деянието.

И.П. е многократно осъждан за престъпления против собствеността.

За това престъпление Районен съд- Плевен му наложил наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, което той следва да изтърпи при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата е влязла в законна сила и е приведена в изпълнение.