Проведе се работна среща на експерти от военните окръжия с командването на ВВВУ "Георги Бенковски"

Мисия

26-01-2023, 16:14

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Срещата се проведе в новооткрития Изнесен комплекс за авиационно образование на ВВВУ в град Плевен

Кандидат - курсантската кампания за учебната 2023/2024 на ВВВУ "Георги Бенковски" бе поводът за работната среща на експерти от всички Военни окръжия с командването на ВВВУ "Георги Бенковски".

Срещата се проведе в новооткрития Изнесен комплекс за авиационно образование на ВВВУ в град Плевен и бе открита от началника на училището бригаден генерал Юлиян Радойски.

Заместник-началникът по учебната и научна част полковник доцент д-р инж. Асен Маринов запозна ангажираните с приема на курсанти за военните учебни заведения от Военните окръжия в страната с особеностите на приема за новата учебна година по специализации.

Курсантите летци-пилоти ще завършват пълен курс /теория и практика/ за придобиване на правоспособност любител-пилот на самолет - PPL (A). Курсантите ни активно се включват и в предизвикателствата по Програма "Еразъм+" , в обществена ,културна и спортна дейност. Наши възпитаници са сред отличените в "Студент на годината", "Лица на Българската армия", стипендианти на Фондация "Еврика" , Община Долна Митрополия.

За кампанията ВВВУ организира курс по математика за кандидат-курсанти, актуализиране на приемния изпит- есе и изпит по английски език.

Освен обявения прием по специализации се очаква допълнителен прием за летец-пилот на хеликоптер за нуждите на Министерство на здравеопазването.

Предвижда се всеки бъдещ новоприет курсант на ВВВУ "Георги Бенковски" да получи преносим компютър (Лаптоп) за периода на обучение.

Представителите на военните окръжия получиха плакати на училището за новия прием.

За приносът им в кандидат-курсантската кампания 2022/2023 г. бригаден генерал Юлиян Радойски награди с грамота експерти от Военните окръжия в София-старши експерт Десислава Иванова, Пловдив-старши експерт Атанас Урумов и Ямбол-експерт Нели Симеонова.

Гостите се запознаха с възможностите за обучение в новия комплекс на ВВВУ "Г.Бенковски".

Първият ранен прием започва на 1 февруари 2023 г.