34-годишен открадна мобилен телефон в плевенско село и го остави в заложна къща

Крими

27-01-2023, 09:21

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инкриминираният мобилен телефон е намерен в заложна къща в Плевен

Служители от РУ Долна Митрополия разкриха извършител на домова кражба. Сигнал за престъпното посегателство е бил подаден в полицейска приемна на 26 януари в 09:15 часа, когато е съобщено за липсата на телефон и движими вещи от частен дом в село Горна Митрополия.

По информация на собственика за времето от 19 часа на 25 януари до 08:20 часа на 26 януари след отваряне на комарник и през незатворен прозорец е проникнато в помещение и са откраднати мобилен апарат „Самсунг“ с активна сим карта, преносима мини музикална уредба /неустановена марка и модел/ с фраш памет, кутия вафли и връзка секретни ключове. По реда на чл. 212, ал.2 от НПК е извършен оглед на местопроизшествието. Уведомен е прокурор при РП – Плевен.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия, в рамките на образуваното досъдебно производство, разследващите са установили извършителя – 34-годишен. Инкриминираният мобилен телефон е намерен в заложна къща в Плевен. Иззет е и е съставен протокол за доброволно предаване на вещта. По цялостното документиране на престъплението продължават работа разследващ полицай и екип на РУ-Долна Митрополия.