Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка посред бял ден

Крими

30-01-2023, 08:23

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът е станал на 25 януари

Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка посред бял ден, близо до училището "Евлоги Георгиев" и пред очите на съучениците си. Инцидентът е станал на 25 януари, а зрители на bTV сигнализираха за побоя и изпратиха кадри от него.

Побоят става пред публика. Едно от децата снима. Никой не се опитва да ги разтърве.

Осмокласничката от Плевен раздава шамари, скубе, блъска, удря по главата и поваля на земята седмокласничката от Тръстеник.  Някой снима, други подвикват, често се чува думата „бой“, както и нецензурни обръщения.

Двете момичета не са от едно училище, дори не са от един град. Преди дни осмокласничката идва с подкрепление от Плевен. А грозната сцена се разиграва по обяд край  училище в Тръстеник, чиито възпитаници в този момент са в междучасие.

"Свършвайки петия час, излизах от училище, срещнах наша ученичка, която плачеше точно тук, на входа на училището, попитах я защо плачеш, а тя каза, че са я набили", разказва Татяна Георгиева, която е преподавател в училището.

Полицията е уведомена и реагира незабавно. Почти веднага след боя обяснения дават и двете страни в присъствие на психолог.

"Нейното обяснение беше, че нашата ученичка е поддържала някакъв контакт с приятеля ѝ. Тя вижда тези чатове, каквото са си разменяли като информация, и решава, че ще дойде да се саморазправя“, разказва училищният психолог Гергана Костова пред bTV.

След боя седмокласничката е освидетелствана от съдебен лекар. „Устата ѝ беше сцепена, рамото ѝ беше охлузено“, казва майката на битото момиче.

И майката на пострадалото момиче чува идентичен отговор за причината на побоя от агресивната осмокласничка от Плевен.