Удължиха договорите на още осем читалища за безвъзмездно ползване на общински имоти

Мисия

30-01-2023, 14:06

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още осем читалища в община Плевен ще продължат да ползват безвъзмездно общински имоти за своята дейност за нови 5 години. Общинският съвет на Плевен прие решенията на януарското редовно заседание и удължи срока на договорите на: НЧ „Парашкев Цветков - 2003” - гр. Плевен, НЧ „Изгрев - 1929“ - с. Опанец, НЧ „Пробуда - 1927“ - с. Буковлък, НЧ „Просвета 97” - с. Радишево, НЧ „Климент Браницки - 1900” - гр. Славяново, НЧ „Паисий Хилендарски - 2001” - гр. Славяново, НЧ „Просвета 1907” - с. Бръшляница и НЧ „Христо Ботев - 1927” - с. Коиловци.

„В Община Плевен са постъпили писмени заявления от секретарите на осемте читалища, в които заявления се посочва желание за сключване на нови договори с Общината за учредяване безвъзмездно право на ползване върху недвижими нежилищни общински имоти по места за читалищна дейност. Културните институти ползват въпросните помещения и сгради и към момента по силата на 5-годишни договори, сключени в началото на 2018 г. Поради изтичане на тези споразумения се налага и тяхното преподписване“, информира във връзка с решението председателят на местния парламент Мартин Митев.

И в осемте решения, приети от Общински съвет - Плевен, за удължаване срока на договорите за безвъзмездно право на ползване на общинските имоти за читалищна дейност, е записано, че всички консумативи и разноски за поддържането им ще бъдат за сметка на ползвателите. Решенията на съветниците в подкрепа на читалищата са поредните такива, приети на заседания през последните няколко месеца.