Карлос Насар: Давам лош пример и съжалявам за постъпката си

Спорт

31-01-2023, 10:45

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Взех наркотика инцидентно, сподели щангистът след условната присъда

"Давам лош пример и съжалявам за постъпката си. Това е, което мога да кажа. Не искам да говоря за тази ситуация. Благодарен съм, че не е станало най-страшното - да пострада някой на пътя. Няма да се повтори повече! Взех наркотика инцидентно."

Tова заяви за bTV световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар след заседанието на Районния съд в Поморие. Той беше осъден на 7 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 450 лв. след сключване на споразумение с прокуратурата.

"Аз съм на 18 години, правя световни рекорди за мъже и малко или много съм подозрителен, че ползвам допинг, което е абсурдно и не е така! Нямам планове да правя каквито и да е престъпления! Само състезания ми предстоят и тренировки. Дай, Боже, да сме живи и здрави!“, допълни Насар.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инцидентен – Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които нито веднъж не е установено наличие на упойващи вещества. Освен това спортистът е млад (18 години), без криминално минало и е сред българските надежди за медал на олимпийските игри.

Присъдата означава, че на този етап Насар няма да лежи в затвора и ще може да участва на европейското първенство в Армения през април.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен