Георг Спартански: Кметът е виновен за всичко (Видео)

Животът

03-02-2023, 09:50

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"За 10 години да си бяха махнали паяжините, на които може да се обесиш", каза кметът по повод падналата мазилка от таван на залата по акробатика

Мазилка от таван на общинска спортна зала в Плевен се срути по време на тренировка на деца. За щастие няма пострадали.

Галя Парлийска е треньор на клуба по акробатика, който провежда тренировките си в залата. И тя, и родители подават сигнал за падналата мазилка. Казва, че проблемът бил от много години.

"Веднага подадох сигнала и неочаквано имаше много бърза реакция на г-н Спартански, за което много се радвам, защото най-накрая се видя проблемът. Над 50 деца тренират тук, има текучество заради студената зала, това си е стар проблем", коментира Паралийска в ефира на Нова тв.

Веднага след инцидента сградата беше запечатана по нареждане на кмета на Плевен Георг Спартански.

"Тази зала ще бъде отворена тогава, когато бъдат извършени всички неща, които Комисия установи”, категоричен беше градоначалникът.

По думите му 10-годишните договори на трите клуба – по акробатика, батут и художествена гимнастика, изтичат през пролетта на тази година.

"Не са правили ремонтни дейности. Залата им е давана с решение на Общинския съвет по 7 ст. на кв. метър. Имат инвестиционни програми - за 10 години трябва поне да могат да си чистят паяжините по стените. Има паяжини, на които можеш да се обесиш. Кметът е виновен за всичко. Аз поемам, че съм виновен и за това нещо. Оттук-нататък, докато залата не се оправи така както аз считам, че трябва да бъде оправена, тя няма да бъде отваряна. И без това договорите изтичат”, коментира още видимо изнервеният Спартански. Той обаче обеща да съдейства на клубовете да провеждат тренировките си на друго място.

Вижте повече във видеото: