Изпращаме Андрей Романов с поклонение в Плевен на 9 февруари

Животът

07-02-2023, 15:25

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Поклонението ще се състои в зала "Плевен" в сградата на Областната администрация

"Днес, на 96-годишна възраст, ни напусна един от най-успешните и запомнящи се кметове на Плевен и негов Почетен гражданин  – Андрей Романов", съобщават от пресцентъра на Община Плевен.

Андрей Романов е кмет на Плевен от 1971 до 1979 г. Периодът ще остане в новата ни история с реконструкция на централното градско ядро и изграждането на Големия фонтан, трите водни огледала и Водната каскада; строителство на всички подземни съоръжения, в това число подземен проходен колектор,изграждане на нова декоративна настилка на централния площад и засаждане на дървесна и цветна растителност; строителството за по-малко от година на Панорама „Плевенска епопея 1877“, както и алея „Скобелев“. През неговия мандат в Плевен са построени 13 282 апартамента, голям брой детски заведения и училища.

"Името на Андрей Романов ще остане завинаги като пример за отдаденост на своя град, отговорност, решителност, скромност, мъдрост и човечност…", посочват още от пресцентъра на Община Плевен.

Светла памет!

Поклонението ще се състои на 09.02.2023 г. от 10.00 часа в зала "Плевен" в сградата на Областна администрация - Плевен, погребението ще се извърши в Гробищния парк до стадион "Плевен" в 13.00 ч.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен