И Община Кнежа се включва в кампанията за помощ на пострадалите в Турция и Сирия

Животът

09-02-2023, 13:53

Снимка:

Община Кнежа

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Бедствията са природни явления, които не можем да контролираме. Случилите се преди няколко дни земетресения в Турция и Сирия ни напомниха, че срещу Природата сме безсилни. Изключително големите разрушения с множество жертви предизвикаха вълна от съпричастност сред нашия народ. В тази връзка и Община Кнежа се включва в кампанията за събиране на средства в помощ на пострадалите, като посредник между всички желаещи да помогнат и Българският червен кръст (БЧК)", информира кметът на Кнежа Илийчо Лачовски в своята официална страница във Фейсбук.

Ето какво още пише той:

"Обръщаме се с молба за съпричастност към всички наши съграждани – физически и юридически лица, като ги призоваваме да подкрепят кампанията, с парични средства по посочената по-долу банкова сметка или на място на касата на Интернешънъл Асет Банк АД, клон Кнежа на адрес: ул. „Марин Боев” №69".

Банкова сметка:

IBAN: BG24IABG749484016205000

Вид плащане: 445100

Основание за плащане: Дарение за Турция и Сирия.

Може да подкрепите кампанията на БЧК и с изброените по-долу артикули от първа необходимост, като Община Кнежа отново ще бъде посредник и ще съдейства за транспортирането на даренията до разкритите пунктове на БЧК.

В момента най-неотложни са нуждите от:

• НОВИ топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;

• НОВИ спално бельо;

• НОВИ топли завивки;

• хигиенни материали (за лична хигиена).

Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Можете да подкрепите и кампанията на БЧК с SMS на стойност 1 лв на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори!"Снимка на Деня

Щрихи от Плевен