Последно сбогом на Андрей Романов – строителят на съвременен Плевен!

Животът

09-02-2023, 17:28

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Множество плевенчани, сред които общественици, политици, граждани дойдоха на поклонението в зала „Плевен“ на Областна администрация

Днес, 9 февруари, множество плевенчани, сред които общественици, политици, граждани дойдоха на поклонението в зала „Плевен“ на Областна администрация, за да кажат „Последно сбогом“ на дълбоко уважавания Андрей Романов, кмет на град в Плевен в периода 1971 -1979 година, съобщават от пресцентъра на ОА.

Името му като политик, краевед, обществен деец и почетен гражданин на Плевен ще остане завинаги в сърцата на плевенчани.

„Изгубихме един честен и достоен човек, мъдър и скромен, отдаден за каузата на своя град, на нашия Плевен!“. Със своята ангажираност и всеотдайност в работата си като кмет той оставя ярка следа в историята на областния град за поколения напред“, се казва в съболезнователния адрес на областния управител Иван Петков до семейството и близките на Андрей Романов.

Периодът на неговото кметуване се вписва в новата история на нашия град с реконструкцията на централното градско ядро, изграждането на Големия фонтан, трите водни огледала и водната каскада, строителството на всички подземни съоръжения, изграждането  за по-малко от година на Панорама „Плевенска епопея 1877 г., алея Скобелев, хиляди апартаменти, голям брой детски заведения и училища.

Дълбок поклон пред паметта на г-н Андрей Романов - строителят на съвременен Плевен!