Костадин Недялков: Полицаите, пребили сина ми, са от звеното за бързо реагиране

Крими

13-02-2023, 08:09

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Той разказа, че полицаите са празнували в съседно заведение до това на сина му и негов приятел

Твърдение за полицейско насилие взриви социалните мрежи. Баща на 19-годишно момче написа пост в социалните мрежи, че синът му е бил е бил пребит от четирима полицаи, в извънработно време. Случаят е от 11 февруари, по думите на бащата – в 4 часа през нощта пред дискотека в Плевен.

Момчето било нападнато на излизане от заведението, като според разказа на бащата е бил удрянo докато е изпаднал в безсъзнание. Спират да го бият, чак когато си гълта езика и започва да умира, пише бащата. Охраната на заведението се е намесила и е спасила живота му.

Започнало е вътрешно разследване в системата на МВР, предаде Нова тв. В Областната дирекция в Плевен са сезирани и правят проверка.

“Те са полицаи и са от звеното за бързо реагиране”, заяви в ефира на NOVA бащата на 19-годишното пострадало момче - Костадин Недялков. Той разказа, че полицаите са празнували в съседно заведение до това на сина му и негов приятел. Двете момчета имали конфликт с друга група техни връстници. “Но това е различно от конфликта с полицаите, които се намесват и така започва боя с тях”, обясни бащата. 

Той твърди, че не е имало сбиване между двете групи момчета, което да е провокирало намесата на полицаите. "Те просто са дошли и са започнали да раздават правосъдие”, твърди още той. 

Побоят над 19-годишното момче продължава докато то не изпада в безсъзнание. 

“Седял е в безсъзнание повече от 2 минути. Докато охрана не идва да му извади езика”, казва бащата.