Хванаха 21-годишен дрогиран шофьор, откриха наркотици в спътника и автомобила му

Крими

13-02-2023, 10:59

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Бързо производство е образувано в РУ – Кнежа за шофиране след употреба на наркотици.

Около 16:30 часа на 11 февруари в село Еница бил проверен 21-годишен, който се придвижвал с „Рено Меган“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал кръвна проба за химически анализ. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК.

В хода на проверката в краката на пътник в автомобила – 24-годишен от същото село,  е установено станиолово топче с неправилна форма с размери 5 см Х 5 см., с тревиста маса и угарка от цигара с дължина 6,5 см., съдържаща тревиста маса. По данни на младежа тревистата маса в топчето и угарката от цигара е марихуана и са за негова за лична употреба. Предал ги е доброволно с протокол за доброволно предаване. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. Образувано е бързо производство с оглед престъпление по чл. по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.

Водачът и неговият спътник са били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен.